Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ekcéma

Bőrproblémák, ekcéma

Vörös, gyulladt és pikkelyes hámló foltok nehezítik az életedet?

Ezek az ekcéma egyik jellemző tünetei. A leggyakrabban érintett területek az arc, a fejbőr, a kéz és a csukló, a könyök előtt és a térd mögött. Sajnos a viszketéssel kísért tünetek még tovább ronthatják a helyzetet.

 

Természetes segítség az ekcémára és pikkelysömörre

A bentonit agyagot Amerikában sikeresen alkalmazzák az ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás és más bőrbetegségek gyógyítására.

Az orvosi kutatások azt mutatják, hogy a bentonit agyag a különböző bőrfertőzéseknél és ekcémáknál hatékony megoldást jelenthet, mivel természetes formában biztosítja a toxinok, nehézfémek és más káros anyagok eltávolítását a szövetekből. A bentonit agyagot vízzel keverve olyan maszkot kapunk, amelyet évezredek óta használnak a baktériumok eltávolítására.

Az agyagot bányászás után leginkább por alakban állítják elő, és ez az egyik legköltségesebb és sokoldalúbb gyógyiszap.

 

Hogyan működik a bentonit agyag?

A bentonit agyag egyedülálló módon egyaránt alkalmas az egészség megőrzésére és a bőrbetegségek megelőzésére. A bentonit agyag egészségre gyakorolt hatásának alapja az, hogy képes a veszélyes toxinokat a bőrről biztonságos és hatékony módon elnyelni.

Ahhoz, hogy megértsük a bentonit agyag működését tisztáznunk kell, hogy a különféle anyagok töltöttségét; a bentonit agyag – ugyanúgy, mint desztillált víz vagy esővíz – negatív töltéssel rendelkezik. Míg a szervezetben lévő toxinok és irritáló anyagok – mint például a baktériumok, a nehézfémek és az allergének – többnyire pozitív töltésűek.

Ezek után már egyszerű megérteni a működését az intelligens bentonit agyagnak, ugyanis annak adszorbens tulajdonsága miatt az ellenkező töltöttségű részecskéket az agyag ténylegesen bevonzza és saját keretébe zárja őket. Boom … méregtelenítés!

Az agyag vízzel való összekeverésével elindul az a hasznos kémiai folyamat, amely lehetővé teszi, hogy ártalmas anyagokat vonjon ki a szervezetből. Ha a bőrön helyileg alkalmazzák, a magas töltésű, negatív elektromágneses ionok vonzzák a pozitív töltésű baktériumokat, toxinokat, vírusokat és gombákat. A vízzel elkevert bentonit agyag ugyanis úgy működik, mint egy nagyon porózus szivacs, amely a nagy adszorpciós tulajdonságának köszönhetően kivonja az összes nemkívánt mikroorganizmust a bőrből, ezért tehermentesítő és tisztító hatású.

Az eredmények szerencsére megnyugtatóak, mivel a legtöbb embernél szinte azonnali hatása van. Pontosan ez az oka annak, hogy Amerikában a bentonit-agyag rendkívül népszerű kezelésnek örvend az ekcéma és a helyi szteroid kivonás alatt álló emberek körében.

 

Hogyan alkalmazzuk a bentonit agyagot az ekcémára?

Az agyag alkalmazására több különféle módszer is létezik:

  • A bentonit por hozzáadható a fürdővízhez, így egyúttal pihenhetsz és méregtelenítheted a szervezeted.
  • Egy másik aktuális módszer az, hogy a bentonitot tartalmazó krémet kenjük a problémás területre.
  • A harmadik megoldás, hogy magát a bentonit agyagot folyadékkal pasztává alakítjuk majd az érintett területre kenjük pakolás formájában, majd hagyjuk megszáradni. Ennek a módszernek egyetlen hátránya, hogy minél hosszabb ideig marad a nedves bőrön, annál hosszabb ideig képes a munkáját elvégezni, így a hosszabb száradás során még jobban kiszáríthatja a bőrt. Pakolás után minden esetben megfelelő módon hidratálni kell az érintett területet.
  • Az utolsó módszer belső tisztítás, amely az emésztési problémák és a méregtelenítés elősegítésére szolgál. A bentonit agyag ilyen módon történő beviteléhez az élelmiszer minőségű agyagport vízzel kell elkeverni és ilyen formában meginni.

 

Milyen gyakran kell alkalmaznod a bentonit agyagot?

Ez az agyag nagyon lúgos a bőr számára, éppen emiatt nem szabad túl gyakran használni, mert megzavarhatja a bőr pH-értékét, amint korábban említettem, hosszú távon nem fogja javítani az ekcéma kezelését. A heti egyszeri pakolás.

Magyar termék

Magyarországon egyedülálló módon a Mátrában lévő saját bányánkból hozzuk felszínre a vezető minőségű kozmetikai bentonit agyagot. Tekintsd meg termékeinket, amelyek a legnagyobb gondoskodással fejlesztettünk, hogy akár az ekcémával, pikkelysömörrel és egyéb bőrproblémákkal küzdőknek is megfeleljen. Használd ki Te is a bentonit agyag egyedülálló képességeit és tehermentesítsd a bőröd!

Rendezés:

Keresés