Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Bentonitról

Magyar, saját gyártású termékek

Bentonit a Mátrából

 

Minden termékünk különleges nemesagyag tartalommal rendelkezik.

 

Fő alapanyagunk a bentonit.

Méregtelenít

Méregtelenítés céljára az agyagot évszázadok óta sok kultúrában használták, majd valahogy a civilizációval, a modern gyógyszerekkel mindez feledésbe merült. Azonban akik a természetesség hívei ismét visszatalálnak hozzá.

Ionizál

Mégis hogyan? Úgy, hogy a bentonit kristályos szerkezete miatt a nagy mennyiségű vizet a kristályrácsok és a mikronméretű szemcsék közé veszi fel, amelyet molekulárisan, finom kapillárisokban köt meg.

Gazdag az ásványi anyag tartalma

A bentonit agyagban megtalálható, az összes elem, amely az ember kémiai összetevőit is alkotja. Gazdag ásványi anyag tartalma, és fizikai, kémiai sajátosságai teszik különlegessé.

 

Revitalizál

A három fő ok, amiért a bentonit-agyag nagyszerű az energia növeléséhez: adszorbeálja a toxinokat, revitalizálja a testet és katalizátorként működik, azaz hasznosítható energiává alakul.

Megköti a káros anyagokat

A bentonit agyag képes megkötni, adszorbeálni a káros anyagok nagy részét. Ezek általában a különféle toxinok vagy szabadgyökök, amelyek károsítják a sejteket és felgyorsítják az öregedés folyamatát.

Egyedi alkotó elemű

Az agyagok alkotóelemei állandók, de arányuk változhat kitermelési helytől és típustól függően. Bentonit lelőhelyek világszerte találhatók olyan helyeken, ahol vulkánkitörések fordultak elő.

 

A Bentonit különlegessége

Táplál, feszesít

A bentonit egyik esszenciális tulajdonsága, hogy sajátos kristályszerkezeténél fogva vízzel érintkezve gélesedik, saját térfogatának sokszorosát képes megkötni, ráadásul magas ioncserélő képességgel rendelkezik.

A bentonit-agyag segít a test méregtelenítésében. Elvonja mindazt, ami kedvezőtlen, mérgező, egészségtelen a szervezet számára, cserébe átadja az ásványi agyagokat (táplál, feszesít), az éltető energiát tartalmazó elemeket a sejteknek.

Egyedi alkotó elemű

A Bentonit óriási előnye

A méregtelenítés

A bentonit egy csodálatosan sokoldalú anyag, ami kozmetikumainkban mindig megtalálható.

Vulkáni hamuból keletkezett, amely az őstengerekbe hullott, majd amikor a víz elpárolgott ásványi anyagokban gazdag bentonit ágyat hagyott maga után. Éppen ezért tartalmazhat akár 50 féle nyomelemet is, beleértve a magnéziumot, káliumot és a kalciumot. A bentonit talán méregtelenítő hatásáról a legismertebb, külsőleg alkalmazva számtalan előnye van.

  • Gyógyítja és regenerálja a bőrszövetet
  • Segíti a faggyútermelés szabályozását
  • Eltávolítja a méregagyagokat a bőrből
  • Puhábbá varázsolja a bőrt
  • Ragyogást ad az arcbőrnek
  • Kitűnő bőrradírozó hatással rendelkezik
  • Segíti a sebhelyek eltüntetését
  • Egyenletes bőrszínt biztosít
  • Biztonságos minden bőrtípusra

Láthatod, rengeteg előnyös tulajdonsága van. Neked mire lenne jó?

Nemesagyag tulajdonságai

A bentonit csodálatos jellemzői

A bentonit agyag kiváló jellemzőivel forradalmasíthatja a szépségipart. Legyél te is, aki kihasználja ezt a nagyszerű lehetőséget!

A bentonit tulajdonságaival számos szakmai cikk foglalkozik, Dr. Micheal Kessler 2016. januárjában a Doctors Health Press-ben megjelent cikke jól összefoglalja, itt a bentonit agyag egészségügyi előnyeiről olvashatsz.

https://www.doctorshealthpress.com/general-health-articles/bentonite-clay-health-benefits-uses/

Magyar termék

Magyarországon egyedülálló módon a Mátrában lévő saját bányánkból hozzuk felszínre a vezető minőségű kozmetikai bentonit agyagot. Tekintse meg termékeinket, amelyek a legnagyobb gondoskodással fejlesztettünk, hogy akár az ekcémával, pikkelysömörrel és egyéb bőrproblémákkal küzdőknek is megfeleljen.

Használja ki Ön is a bentonit agyag egyedülálló képességeit és tehermentesítse bőrét!

Hogyan működik a bentonit agyag?

A bentonit előnyös a szervezet számára, mivel rendelkezik azzal a képességgel, hogy elektromos töltéssel bír, ha folyadékkal érintkezik.

Amikor az agyag ugyanis hozzáér bármilyen típusú folyadékhoz (általában vízhez) akkor képes megkötni bármilyen jelenlevő toxint. Természetes állapotában a bentonitot negatív töltésű molekulák alkotják, a legtöbb toxin és nehézfém pedig pozitív töltésű molekulákból áll. Ez teszi lehetővé azt, hogy a két molekula összekapcsolódjon, és együtt is maradjon, míg a toxin eltávolítása megtörténik.

A bentonit agyag lényegében megkeresi a méreganyagokat a szervezetben és hozzájuk kötődve segíti a méregtelenítést, a vegyi anyagok eltávolítását a bélrendszerből, a bőrből és a szájból.

Ha további információkat szeretne megtudni a bentonit tulajdonságairól, itt megtalálja.

Ivókúra

A bentonit fogyasztható vízzel. Ez a belső tisztítás az emésztési problémák és a méregtelenítés elősegítésére szolgál. A bentonit agyag ilyen módon történő beviteléhez az élelmiszer minőségű agyagport vízzel kell elkeverni és ilyen formában meginni.

Fürdővízhez

A bentonit por hozzáadható a fürdővízhez, így egyúttal pihenteti a bőrt és méregteleníti a szervezetét.

Krémként

A bentonitot tartalmazó krémet használunk, azt kenjük a problémás területre.

Agyagmaszk

A bentonit agyagot folyadékkal pasztává alakítjuk majd az érintett területre kenjük pakolás formájába.

Rendezés:

Keresés